Okulumuzda Gerçeğe Yakın Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

Okulumuz, öğrenci ve personelinin güvenliği için gerçeğe yakın bir deprem tatbikatı düzenledi. Bu önemli etkinlikte öğrenciler, öğretmenler ve diğer okul personeli, deprem anında doğru davranışları öğrenerek, acil durumlar için hazırlıklarını sürdürdü.

Okulun alarm sistemleri aniden çalarken, öğrenciler ve personel, sakin ve kontrollü bir şekilde sınıflarını terk ederek, belirlenen güvenli alanlara yönlendirildi. Tatbikat sırasında öğrencilere, deprem anında düşme ve çarpmalardan kaçınmak için alınması gereken tedbirler konusunda bilgi verildi.

Deprem tatbikatı, öğrencilerin ve personelin panik yapmadan, disiplinli bir şekilde hareket etmelerini sağlamak amacıyla düzenlendi. Okul yönetimi, bu tür tatbikatların gerçek bir acil durumda sağlıklı ve güvenli bir tahliye sağlamak adına büyük önem taşıdığını belirterek, bu tür etkinliklerin periyodik olarak tekrarlanacağını ifade etti.

Öğrenciler, tatbikat sonrasında deprem anında doğru davranışları öğrenmenin ve bu konuda bilinçlenmenin önemini daha iyi kavradılar. Okul yönetimi, öğrenci ve personelin güvenliğinin en üst düzeyde sağlanması için bu tür etkinliklere devam edileceğini vurguladı.

05-03-202405-03-202405-03-202405-03-202405-03-202405-03-202405-03-202405-03-2024

Etiketler :okul,deprem,tatbikat,